Військовий та політичний діяч, керівник Центрального Штабу Національного Корпусу Максим Жорін у своєму Telegram опублікував свою промову з брифінгу, присвяченому бійцям батальйону ім. Шейха Мансура. Він заявив, що влада не робить нічого аби захистити чеченців-добровольців, які воювали за Україну. Як зазначив Жорін на брифінгу, не дивлячись на заяви правоохоронних органів, небезпека депортації чеченців-героїв України до РФ залишається актуальною.

«Коли я вперше побачив інформацію, що до санкційного списку РНБО потрапили іноземні добровольці з батальйону ім. Шейха Мансура, то, м’яко кажучи, я здивувався, бо після цього вони опинились під загрозою залишитись сам на сам з Російською Федерацією», - зазначив Жорін.

Керівник Нацкорпусу підкреслив, що чеченські добровольці воювали разом з ним, захищаючи населенні пункти поблизу Маріуполя. Націоналіст нагадав, що Нацкорпус завжди підтримував іноземних добровольців у боротьбі за їхні права, та декілька років тому ініціював ухвалення закону про спрощення надання громадянства таким людям.

«За весь цей час влада не зробила нічого для того, щоб допомогти цим людям опинитися в українському законному полі. Більше того, ми періодично спостерігаємо, як їх переслідують. Досить дивно спостерігати за тим, що відбувається з РНБО, адже хочу нагадати, що цей орган мусить займатися національною обороною та безпекою. Коли, наприклад, вони борються з «п’ятою колоною», то вони мають цим займатися, але ж тут мова йде про зовсім інше», - заявив Жорін.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

За словами Жоріна, якщо є необхідність притягнути когось до відповідальності, то для цього існують правоохоронні органи та суди. Націоналіст заявив, що Міністерство у справах ветеранів нічого не робить у цій ситуації, але саме воно повинне захищати цих людей.

Нагадаємо, Знай.ua публікував думку Жоріна, що тим же, хто включив іноземних добровольців до списку, раджу займатись справжніми злочинцями, а не переслідувати захисників України.

Раніше Знай.ua поширював заяву Жоріна, що суспільний резонанс змусив правоохоронні органи запевнити, що висилати чеченських добровольців не будуть.