Чи справді Джордж Сорос таке «породження зла», як про нього кажуть? На це питання спробував відповісти аналітик, політтехнолог та іміджмейкер Олександр Кочетков у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Експерт зазначає, що Джорджа Сороса знає особисто, зокрема, вони разом грали у великий теніс. «Розумний, грамотний, прагматичний. І саме як прагматик гранично цинічний, послідовний, добивається своїх цілей. Але він зовсім не породження зла і якийсь колонізатор, поневолювач...», - стверджує гість програми.

Він пояснює, що Сорос радше за лобістські підходи, а тому намірів захоплювати владу він не має. Навпаки, зазначає Кочетков, Сорос бажав, аби в кожній державі був лобістський сектор, хай це буде громадський рух чи просто політики, що діятимуть у відповідних інтересах. Отже, аналітик робить висновок, що породженням зла Сороса називають помилково.

Але на цьому Кочетков не закінчує, а намагається також знайти причини такого демонічного образу Сороса в суспільстві. На його думку, це діло рук Росії та Угорщини.

Політтехнолог аргументує це передусім походженням Сороса: він – угорець і саме в цій країні спершу розгортав свою діяльність. Кочетков розповідає, що Сорос починав із фондів та грандів – це ті речі, які дуже толерує демократичне суспільство чи те, яке лише стає на цей шлях.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«І так було добре, поки він не почав представляти конкуренцію для влади в тій же самій Угорщині. І тут на нього навісили всіх, так би мовити, собак», - зазначає експерт. У Росії, як він каже, відбулося все аналогічно, окрім цього, держава прагне встановити диктаторський режим.

Нагадуємо, Кочетков розповів, скільки може коштувати видання «Українська правда».

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бортник прокоментував деталі майбутньої зустрічі Путіна з Байденом.