Добровольці-чеченці не повинні числитися у санкційному списку РНБО, натомість влада та Міністерство у справах ветеранів залишаються абсолютно бездіяльними. Так заявив військовий та політичний діяч, керівник Центрального Штабу Національного Корпусу Максим Жорін у своєму виступі на брифінгу, присвяченому чеченцям-героям України з батальйону ім. Шейха Мансура. Відео зі своєю промовою він опублікував у своєму Telegram.

«Мої особисті принципи не дозволяють мені мовчати і не виступити публічно у підтримку чеченських добровольців», - заявляє Жорін. Він зазначає, що для розв’язання проблеми з чеченськими добровольцями потрібно скористатися всіма можливими законними методами, передусім звернутися до РНБО, ОП та Мінветеранів. А взагалі у своїй публікації націоналіст найбільше акцентує на необхідності готовності до боротьби за справедливість.

На думку Жоріна, не можна повністю відкидати можливість депортації чеченських добровольців у Росію, хай навіть правоохоронні органи України переконують у протилежному. Також його особливо дивує мовчання у цій справі з боку Міністерства ветеранів.

«Я вважаю своїм обов’язком підтвердити, що ці люди брали участь у бойових діях. Більше того, ми брали участь у спільних боях та захищали населенні пункти поблизу Маріуполя», - заявляє керівник Нацкорпусу.

Він також розповідає, що Національний Корпус завжди намагався виказати посильну підтримку будь-яким іноземним добровольцям, зокрема щодо захисту їхніх прав чи отримання громадянства. Так, зазначає Жорін, Нацкорпус вже як кілька років ініціатор закону, який міг би спростити процедуру отримання громадянства України.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Тим не менш, Жорін обурюється такій бездіяльності влади щодо чеченських добровольців. Він додає, що їх переслідують. У цьому контексті націоналіст і критикує РНБО, яка займається не своєю роботою: її сфера діяльності простягається на оборону та безпеку держави, а правопорушників варто залишити судам та правоохоронцям.

А ось офіційні учасники бойових дій, зазначає керівник Нацкорпуса, - це справа Міністерства ветеранів. «Я не бачу жодної офіційної заяви від Міністерства ветеранів, що виглядає дивним. Моя думка, що відношення до цього має Офіс президента, і треба звертатись до них і вимагати втрутитись у це питання», - обурюється націоналіст.

Нагадуємо, Жорін заявив, що РНБО займається не тим, чим треба.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Жорін назвав чеченських добровольців сміливими вояками.