Якщо взяти всі скликання нашого парламенту, виникає питання, а чи росте його якість? На це питання постаралася відповісти українська юристка, адвокат і політик Тетяна Острікова ведучому Анатолію Макаренку у програмі «Діалоги з Макаренком» на YouTube.

«У нинішньому скликанні парламенту деякі колеги навіть з листочка не можуть прочитати написаний текст. У профільному комітеті податкової та митної політики був круглий стіл і виступали деякі колеги депутати, які по написаному тексту не могли нормально прочитати і у мене виникло питання, як вони сюди потрапили і навіщо їм це треба?», - розповіла вона.

Острікова вважає, що люди повинні займатися тим, що у них найкраще виходить і одним з дуже важливих якостей публічного політика є вміння викласти свою думку, донести її, аргументувати і самому розуміти, про що ти говориш. Звичайно, з цієї точки зору теперішній парламент виглядає придатком, впевнена вона, ніж самостійним центром прийняття рішень.

«Я спілкуюся з колегами, які були у восьмому скликання і зараз в дев'ятому, так ось вони кажуть, що Верховна Рада вже не та, від нас нічого не залежить, ми сидимо постійно і не можемо вийти із зали, тому що треба тиснути на кнопку, якщо за якийсь законопроєкт не натиснеш кнопку - оштрафують», - підкреслила вона.

Ведучий Анатолій Макаренко прокоментував кнопкодавство побоюванням прийняття закону «Про декриміналізацію контрабанди», він впевнений, що цей законопроєкт несе величезну небезпеку для легального бізнесу, всієї зовнішньоекономічної діяльності, репутації країни, це буде величезна корупційна годівниця для силовиків, які не мають відношення до митного контролю.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

«І недосконалість самого законопроєкту створює величезне поле для зловживань», - резюмував ведучий.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Маги, що в Україні на головні державні посади призначають некомпетентних людей.

Також раніше Мага розповідав, якщо тільки один пункт з гімну буде виконано - ми будемо мати свою країну.