Україна могла надати майданчик для переговорів представникам Лукашенка і представникам його опозиції. Про це розповів експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube.

«Зрозуміло, я не настільки наївний, щоб вважати, що можна заспокоїти людину, яка утримує владу за допомогою силових методів і прекрасно розумію, що з цієї ідеї можливо нічого б і не вийшло. Але ж і Мінський переговорний майданчик спочатку замислювався як майданчик, який нічого не має вирішити», - вважає він.

Кущ сказав, що, за великим рахунком, Мінський майданчик для нас – це вигравання часу. Таким чином ми не виходимо з мирного процесу, вважає він, прекрасно розуміючи, що Мінський процес ні до чого не призведе, але таким чином ми виграємо час.

«Київський переговорний майданчик міг би дати Лукашенко простір для геополітичного маневру. А нам він потрібен був би для того, щоб ми могли затягнути час і не дати Росії повністю поглинути Білорусь. Та не дати з'явитися у наших північних кордонів реальній союзній державі», - підкреслив він.

Кущ повідомив, що на цьому майданчику можна було б обговорювати багато питань, які не завели б ситуацію в Білорусі в глухий кут.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Зараз цей переговорний майданчик після введення санкцій проти Білорусі і нинішніх, і попередніх, які наша влада вводила після виборів в цій країні неможлива і зрозуміло, що про такі ідеї вже говорити не доводиться», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що зараз світова фінансова система і економіка стали дещо складнішими.

Також раніше Кущ розповідав, навіщо землі передають ОТГ.