Три роки тому Skoda розглядали варіант розміщення виробництва в Україні. Про це розповів експерт і економіст Олексій Кущ політологу Тарасу Загородньому у проєкті «Знай наших» на YouTube.

«Приклад Skoda – це якраз такий цікавий приклад в плані того, що він є модельним з точки зору того, чому до нас хочуть заходити, чому до нас не заходять і чому не виходить у інвесторів. Насправді розмови про суди і корупцію не є для інвестора непереборною перешкодою, щоб не заводити інвестиції в країну», - сказав він.

Кущ заявив, що насправді вони дивляться на норму рентабельності, якщо високі ризики компенсуються високими доходами, а наш ринок один з найбільш недокапіталізованих у світі, тобто всі інвестори прекрасно розуміють, що наш ринок буде рости. Він вважає, що навіть при тій негативній політиці, яка у нас є зі змінами на кризи, наш ринок все одно недооцінений, таких ринків у світі можна на пальцях однієї руки порахувати.

«Тому потенційний інтерес до України є, але немає практичної реалізації. Skoda хотіли відкрити на Закарпатті повноцінний завод на кілька тисяч робочих місць, близько п'яти мільярдів інвестицій. І Україна могла отримати автомобілебудівне виробництво з річною експортною виручкою близько 2-3 мільярдів євро», - підкреслив він.

Кущ вважає, що підприємств з такими показниками по машинобудуванню у нас в Україні зараз немає.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Єдине, що вони просили, щоб їм дали умовний проєкт під ключ, тобто це земельну ділянку з підведеними комунікаціями: газ, вода із залізничною гілкою, з дорожньою гілкою. Але найголовніша їх вимога була захистити внутрішній ринок», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Загороднього, що нам потрібно застосовувати ті методи, які застосовують у себе західні країни.

Також раніше Загородній заявляв, що американська активність в Україні почала проявлятися в 2014 році.