У програмі Тараса Загороднього «Знай наших» експерт і економіст Олексій Кущ пояснив, що всі інвестори завжди в пошуках чинників конкурентоспроможності, оскільки найвигідніше їхнє поєднання і забезпечує успіх бізнесу.

Передусім гість програми пояснює, як виглядає найвигідніша комбінація чинників конкурентоспроможності. «В одній країні дешева сировина, в іншій дешева робоча сила, а в третій зручна логістика і ось зібрався пазл з трьох країн і виходить найвигідніша і конкурентоспроможна продукція на ринку», - каже Кущ.

На його думку, чинником конкурентоспроможності в Україні можна назвати електроенергію. Він повідомляє, що сьогодні на ринку значні проблеми з електроенергією, а Україна якраз-таки має достатньо атомної генерації та можливостей, аби їх вирішити. Експерт конкретизує, що відразу біля АЕС можна було би поставити індустріальні парки з енергоємними виробництвами, що вимагають великої кількості енергії.

Принагідно Кущ і зазначає, що українська атомна енергетика постійно потерпає через непрогнозоване споживання, генерує енергію, але їй не вистачає потужностей. «А в поєднанні з енергоємним виробництвом, при чому це не обов'язково металургія, це можуть бути і суперсучасні цифрові споживачі, Україні треба створювати індустріальні парки і давати інвестору фактор конкурентоспроможності», - зазначає економіст.

Тим не менш, він розуміє неможливість виконання цього плану. Кущ пояснює, що дешева електроенергія стала об’єктом боротьби олігархічних груп, отже, про жодні індустріальні парки не йдеться.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Нагадуємо, Кущ попередив про ризик України стати обложеною фортецею.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Кущ поміркував над можливістю Україні створити тристоронній проєкт з Туреччиною і Катаром.