Захищає бізнес по всіх фронтах. Так про Томаша Фіалу заявив депутат Антон Поляков у своєму блозі «Правки Полякова», в якому розповів про особу і стан «медіамагната».

«Фіала в Україні вже 20 років. Іноземний громадянин, людина з пулу Сороса і основний донор партії «Голос». У 2020 році в рейтингу 100 найбагатших людей України від журналу Фокус, Фіала піднявся з 47 місця на 28-е, наростивши свій капітал з $ 170 млн до $ 426 млн», - розповів Поляков.

За його словами, протягом останніх років Dragon Capital активно скуповувала українські активи за привабливою ціною, а одним з головних напрямків стала нерухомість. Поляков зазначив, що компанія придбала близько 300 тис. кв. м торгової нерухомості і близько 300 тис. кв. м логістичної. У 2016-2020 роках Dragon Capital із зарубіжними партнерами вклали в цей сектор більш $600 млн, додав депутат.

«В інтерв'ю журналу Форбс на початку цього року Томаш Фіала заявив, що за 20 років компанія провела угоди на $5 млрд, а бізнес виріс майже в 200 разів. Такий собі олігарх нової формації», - заявив Поляков.

Він також зазначив, що з 2014 року Томаш Фіала офіційно став не тільки гравцем на інвестиційному ринку, а й «медіамагнатом» - Dragon Capital інвестував у створення журналу «Новое время». За словами депутата, зараз в медіахолдинг входить журнал НВ, Радіо НВ і сайт NV.ua.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«В інтерв'ю «Ліга» Томаш Фіала заявляв, що в холдинг інвестовано вже понад $10 млн. У цьому ж інтерв'ю він наголошував, що власники багатьох ЗМІ в Україні монетизують свої інвестиції в медіа через вплив на політику. Обмовка по Фрейду? З 2021 року йому належать і ділові медіаресурси minfin.com.ua і finance.ua. І перебуваючи в такій позиції, він, як і власники інших ЗМІ, може монетизувати свої інвестиції в медіа через лояльність чинної влади», - заявив Поляков.

Раніше Поляков заявив, що білорусько-українське співробітництво в торгово-економічній сфері розвивалося навіть в умовах пандемії.

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков заявив, що зараз йде боротьба за засоби масової інформації.