У програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» лідер лібертаріанської партії «5.10» Геннадій Балашов розповів, як ставиться до георгіївської стрічки і тих, хто її носить.

Балашов пояснює, що сьогодні георгіївська стрічка сильно змінила своє значення. У приклад він наводить те, як диверсанти підчас захоплення Донецької та Луганської областей носили цю стрічку як свій відмітний знак. Так само, зазначає лідер лібертаріанської партії, георгіївську стрічку використали політики з відповідною позицією.

«Вони ж не могли собі російські прапори повісити, вони хитро взяли цю георгіївську героїчну стрічку... Вони фактично її нівелювали, вони знищили її», - пояснює він і додає, що це вже навіть знак спілкування. Отже, Балашов підсумовує, що неприязнь до георгіївської стрічки – це передусім неприязнь до Путіна, який використав її підчас окупації українських територій.

Він зазначає, що реалії в сучасному світі змінилися, а тому не критикує тих, хто зриває з людей георгіївські стрічки у знак протесту. «І коли сьогодні природна напруга державна, патріотичний чад кидає натовпи молодих людей на те, щоб заперечувати георгіївську стрічку, і під це потрапляють ветерани... Так, це сумно, але має право держава так захищатися від зовнішнього ворога», - міркує Балашов.

Експерт вважає, що так українці означують свого зовнішнього ворога, намагаються ідентифікувати своє оточення та розділити його на своїх і чужих. Він виправдовує ці дії, оскільки Кремль перетворив георгіївську стрічку на власний сигнал, коли використав її під час анексії Криму та окупації Донбасу.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадуємо, Балашов заявив, що українці повинні прагнути до того, щоб їхні діти заробляли більше.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Балашов назвав причини свого розчарування в президенті Порошенку.