Основним суперником для Америки зараз є Китай. Таку тему підняв експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube.

«Я завжди проводжу порівняльний аналіз двох концепцій розвитку. Американська мрія: приїжджай в Америку, працюй на її благо і ставай мільйонером. У Китаї є історик, філософ і геополітик, який сформулював китайську мрію - це Азія буде багатою тільки в разі економічної перемоги над Америкою. Відповідно, ми прекрасно розуміємо, що дві ці мрії ніяк не уживаються один з одним в одному глобальному світі», - підкреслив він.

Кущ повідомив, що зараз відбувається боротьба за право називатися «золотим мільярдом», тобто або «золотий мільярд» буде колективний Захід - це Європа, Америка і Британська співдружність, або «золотим мільярдом» буде Китай, тому що двох «золотих мільярдів» глобальна економіка вже не витримає по одній простій причині, виходячи з ресурсного потенціалу.

«Ресурс планети Земля обмежений і практично перебуває на грані вичерпання. Відбувається проста пропорція, для того щоб американець жив краще, повинен гірше жити китаєць і навпаки. Тобто йде проста боротьба, тому колективний Захід зараз консолідується навколо ідеї, щоб «золотий мільярд» був у них, а Китай зараз створює свою азійську ідею домінування», - розповів він.

Кущ заявив що, головною подією 2020 року було створення всебічного регіонального економічного партнерства, економічного об'єднання з п'ятнадцяти азійських країн з ядром в Китаї, яке буде найближчим часом генерувати основну частину світового валового продукту.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що гроші від транзиту - це був один з основних оборотних джерел «Нафтогазу».

Також раніше Кущ розповідав, що потрібно, щоб у владі були люди, які займали б державницьку позицію.