У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» український соціолог і доктор соціологічних наук Павло Кутуєв поділився своїми думками щодо боротьби влади з олігархами.

З одного боку, експерт припускає, що законодавці своїми діями переслідують лише благі цілі, з іншого – він має певні побоювання. «Недарма ж кажуть, що дорога в пекло вимощена благими намірами», - підкреслює Кутуєв.

Він пояснює, що сьогодні українське суспільство не комуністичне, а посткомуністична Україна давно відмовилася від цієї утопічної ідеології. Замість цього, зазначає соціолог, Україна вирішила перейти на ринкову демократію. Але він також додає, що це неминуче призводить до розшарування суспільства, до майнової нерівності, до чіткої межі між багатими і бідними.

На думку Кутуєва, держава в цій ситуації повинна підтримувати гідний рівень соціального забезпечення населення і зокрема сприяти збагаченню тих, кому самому це не вдалося. «Але все одно поставити якусь кришку, так би мовити, заслін на збагачення...», - міркує він.

Також експерт зазначає, що інвестиції у засоби масової інформації – це не надто демократично. Тим не менш, зараз він вбачає небезпеку у введенні маси обмежень і ймовірний рух до протилежного полюса. «Я боюся, що такі ось елементи авторитаризму не обов'язково будуть нам гарантувати і приносити динамічність технологічну, економічну Китаю, а це, скоріше, буде щось таке ближче до сусіда Китаю під назвою Північна Корея», - попереджає Кутуєв.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадуємо, Кутуєв розповів, як зміниться політична кон'юнктура в Україні, якщо президент підпише закон про олігархів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Карасьов розповів, як Порошенко «відбивається» від Зеленського.