Один з драйверів американської економіки - це промисловий капіталізм. Про це розповів експерт і економіст Олексій Кущ у своєму блозі «Чесний погляд на економіку» на YouTube.

«Остання спроба перезапустити промисловий капіталізм в США була при Трампі в рамках так званої «трампономікі», коли він хотів повернути колишню велич Америки і колишню славу Детройту. На мій погляд - це успішна спроба, яка завершилася остаточною перемогою в наслідок тієї політичної кризи, яку ми спостерігали в минулому році», - розповів він.

Кущ повідомив, що промисловий капіталізм як драйвер, як індустріальне ядро ​​поступово сповільнюється, фінансовий капіталізм як драйвер розвитку теж значною мірою втратив взаємодію з реальним сектором економіки. Банки перестали кредитувати і вкладати гроші в реальну економіку, вважає він.

«Інновації, як драйвер розвитку в США, теж дають поступовий збій, тому що ми не бачимо ніяких нових продуктів, які рухали б зараз економіку Америки. Тому ми бачимо, що всі ці драйвери поступово видихаються і криза жанру вона видна зараз на тих моделях, які пропонує Байден для США. А основою економіки США Байден пропонує зробити інвестиції в інфраструктуру», - сказав він.

Кущ вважає, що добре і позитивно за рахунок інфраструктурних капітальних інвестицій прискорювати зростання економіки, але якщо нічого іншого, крім цього, немає, то це все нагадує капітальні інвестиції Радянського Союзу перед початком перебудови.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

«Тобто ми бачимо кризу жанру, а паралельно з цим в Китаї всі драйвери зростання економіки працюють в дуже хорошому режимі», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Куща, що ми фактично з країни хаба, з країни моста перетворилися в країну глухий кут.

Також раніше Кущ розповідав, що Україна повинна вигравати від сировинного буму.