Сучасний український мислитель, громадський діяч, філософ, футуролог, юрист Олексій Толкачов у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, яка модель влади влаштує українців.

«Українці настільки, з одного боку, бояться лідерської форми влади, тому що ми тоді втратимо частину свободи, ось цю вольницю, де можливо все... Але! Все можливо, але країна ж не розвивається. З іншого боку, ми підсвідомо прагнемо якоїсь лідерської моделі, щоб була одна відповідальна людина, яка за все несе відповідальність. Ну, не государ в російській формі, але, швидше за все, гетьман», - говорить експерт.

За його словами, українці опинилися в ситуації «національної колективної шизофренії».

«З одного боку, ми кричимо про те, що нам не потрібен лідер, ми хочемо все колективно, колегіально. З іншого боку, ми обираємо президента, який захоплює практично всю повноту влади», - сказав Толкачов.

У той же час він зазначив, що багато українців люблять перекладати всю повноту відповідальності за все, що з ними відбувається, на одну людину – президента.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Але так чи інакше, ми опинилися в стані шизофренії, де президента, по суті, позбавили повноважень, зробили парламентсько-президентську республіку з пріоритетом парламенту – колегіального органу. Але всю повноту відповідальності ми покладаємо на президента, який за Конституцією позбавлений повноважень», - резюмував футуролог.

Раніше Знай.uа повідомляв, що політтехнолог розповів, з яких фігур складається український політикум.

Також Знай.uа повідомляв, що Чаплига розповів, як треба боротися з олігархами.