Справжня політика чи лише гра в неї? У програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» український політтехнолог, фахівець із маркетингу та реклами, виборчих і політичних технологій Сергій Гайдай пояснив відмінність між цими поняттями.

Щодо цього Гайдай пригадав одну свою розмову з п’ятим президентом України. «Я колись казав Петру Олексійовичу: “Слухайте, ну, ви на мітингу таке обіцяєте, що точно знаєте, що ви це не виконаєте!”», - каже він. На це, як розповідає експерт, Порошенко йому відповів тим, що українці в принципі хочуть чути обіцянки, хоч потім і зрозуміють неможливість їх виконати.

Отже, Гайдай зробив певні висновки про експрезидента: він хоче перемагати у конфліктах і відчуває від цього задоволення, але не усвідомлює важливості репутаційного капіталу. В принципі цього розуміння, зазначає політтехнолог, не має ніхто у штаті.

Тим не менш, він пояснює, що результати низького репутаційного капіталу можна побачити вже сьогодні і зокрема на прикладі Петра Порошенка. «Він ніколи не стане Президентом України. Так, у нього є 10 – 12 відсотків. Для всіх інших він став максимально токсичною людиною», - підкреслює Гайдай.

Тому експерт радить політикам не робити піар своєю програмою, а краще щиро і правдиво заявити про свої переконання, цілі, віру та готовність. Він також зазначає, що політик повинен бути буквально захоплений ідеєю створити середовище, якщо ні – краще зійти з цього шляху.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Принагідно Гайдай зазначає, що багато осіб горіло ідеєю стати справжніми політиками, але були свої перешкоди, зовнішні чи внутрішні. «Можливо, брак політичної волі. Може, ще не сформувалося своє бачення», - міркує політтехнолог. Він каже, що таких політиків, які не змогли стати справжніми, ми бачимо часто і багато.

Нагадуємо, Гайдай розповів про «хижаків» на політичному олімпі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Гайдай охарактеризував український політикум як гру, а не ідеологію.