Футуролог та громадський діяч Олексій Толкачов в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" заявив, що суспільство не здатне вибрати сильного лідера, який був би інтелектуально і духовно вищий за нього.

"Аристократи духу у нас в суспільстві є. Вони поки не затребувані суспільством. Виникає інша проблема, чи здатне суспільство обрати президентом кого-небудь, хто на порядок морально, духовно й етично вищий рівня самого суспільства? Суспільство буде завжди вибирати собі до пари. Свій відбиток", - сказав Олексій Толкачов.

За його словами, Віктор Янукович ідеально відображав мораль і цінності значної частини суспільства.

"Єдиний варіант, яким я бачив вихід України із становища, це, можливо, військовий переворот. Можливо, якась авторитарна модель приходу до влади інтелектуальної еліти. Інтелектуальної та духовної еліти. Суспільство не підтримає. Я не вірю, що суспільство більшістю коли-небудь проголосує за людей, які будуть говорити про майбутнє, про розвиток. Про прогрес, справедливість. Суспільство хоче простих рішень", - додав Толкачов.

Він зазначив, що революції не народжують стійкі форми самоорганізації суспільства.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов зазначив, що за часів Ющенка не було економічного розвитку, але були доступні кредити.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Толкачов розповів, чому українці не щасливі.