Ситуація двомовності насправді виграшна для будь-якої держави, оскільки це позитивно впливає на розвиток громадян ще з дитинства.

Таку думку висловив радянський журналіст і політичний оглядач Євген Кисельов у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

Експерт переконаний, що двомовність – це не мінус, а тільки плюс. «Представники народів, які живуть в природній ситуації двомовності - це навіть сприяє розвитку більш передової, більш просунутої ментальності у дітей», - ділиться він своїми спостереженнями.

Отже, Кисельов стверджує, що у двомовному середовищі насправді виростають талановиті люди. Він зазначає, що це можна сказати про такі країни, як Бельгія, Швейцарія, Нідерланди, Ірландія.

«Дитина, яка поставлена самим життям в ситуацію, коли їй треба відразу говорити на двох мовах, у неї мізки починають краще працювати», - аргументує журналіст.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Водночас він зазначає, що багатьом людям важко вивчити навіть близьку до їхньої рідної мову. Тим не менш, Кисельов підкреслює, якщо вчити другу мову змалечку, ситуація зовсім інша.

Нагадуємо, Кисельов розповів, чим відрізняється нинішній російський режим від радянського.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Кисельов розповів, коли в Росії почали згортати свободу слова.