Яку роль в українській політиці відіграє дуалізм президента і прем'єр-міністра? Свою думку в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює мислитель і громадський діяч, філософ, футуролог, юрист Олексій Толкачов.

«Це - нерозв'язана суперечка, яка залишилася нам від радянської влади. За радянських часів був уряд - і був ЦК партії, який все вирішував. Він підбирав кадри, призначав на посади та звільняв з них. Зараз президент України виконує ту ж роль, що колись ЦК, і навіть сидить він в тій же будівлі. Що там наголосували депутати, не має значення - всі рішення приймаються всередині Офісу президента», - каже гість програми.

Він вважає, що зараз Україна перетворюється в суперпрезидентську республіку.

«Народу хочеться порядку. Цим було значною мірою обумовлено обрання Януковича після Ющенка. Але особисто мені б хотілося, щоб порядок був підкріплений не тільки повноваженнями, але і юридично обґрунтованою відповідальністю президента», - зазначає Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він висловив думку, що біда українців полягає в тому, що вони не вміють відчувати щастя.

Також Толкачов зазначив: для жителів країни знання, що десь справи йдуть краще, ніж у них, має бути стимулом для розвитку, а не причиною зневіри.