Стало відомо, що кілька ключових державних портів будуть віддані в концесію. Що таке концесія і що з її допомогою творять в Україні? У цьому питанні в програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розбирається ексдиректор порту, лідер партії «Сила Нації», керівник громадської організації «Захист і допомога» Андрій Пелюховський.

«Що таке концесія? Все просто. Я – держава, ви – бізнесмен. Я вам взяв і подарував. Наприклад, я вам віддаю в концесію державне стратегічне підприємство з допуском до державної таємниці – керівник порту має допуск до держтаємниці, як міністр. У нас судна заходять під прапорами 75 країн, ми під світовою морською конвенцією. «Я вам віддаю на 30 років, користуйтеся!». Це нібито якась оренда. Але замість оренди ви мені як державі грошей платити не будете – а будете модернізувати, купувати крани і так далі», - розповідає він.

Політик наголошує, що єдиний військовий порт України, Октябрськ, він же Ольвія, віддали в концесію катарцям, нерезидентам України. Херсонський порт віддали грузинам. Зараз готуються до передачі іноземним інвесторам Іллічівський і Бердянський порти.

«Влада заходить на обіцянках привести інвесторів, щоб інвестор навів порядок. Але залучення інвестора, хлопця, який прийде і наведе порядок, дискредитує владу і показує, що вона неспроможна. Я вважаю, що можна залучати інвесторів тільки в одному випадку: якщо ми не можемо зробити імпортозаміщення», - робить висновок Пелюховський.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Нагадаємо, Пелюховський заявив, що економіки як такої в Україні в принципі зараз немає.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Пелюховський прокоментував ситуацію із медіаресурсами в сучасному світі.