Чи можна назвати столицю України європейським містом, якщо її велодоріжки впираються прямо в МАФ, реклами – забагато, а чиновники, опікуючись благополуччям киян, оселилися в «царських селах»?

На цю тему міркує український політичний діяч, один із лідерів мерських перегонів 2015 року, киянин Борислав Береза у програмі Євгена Рибчинського «Ще не вмерла».

Береза зазначає, що працівники КМДА не живуть у самій столиці, вони живуть за нею, наприклад, у Кончі Заспі, звідки й, очевидно, турбуються про місто.

У цьому контексті він згадує, що київські велодоріжки впираються в МАФ, зокрема, це можна побачити на Троєщині неподалік від будинку на вулиці Бальзака, 66. Експерт підкреслює, що ця ситуація склалася ще до того, як саму велодоріжку намалювали, а зараз із цим ніхто не розбирається. «Я поцікавився, чому це сталося і почув: “Ой, ви не знаєте, чий це МАФ! Це такої людини! Вона сидить у КМДА!”», - розповідає він.

Також Береза коментує розчарування в політиках, яким перейняте все українське суспільство. Він зазначає, що ось на Троєщині громадськість вже чекає вибори. «Ми хочемо, щоб нам хтось пообіцяв щось нормальне, - кажуть вони», - переказує політичний діяч. Він пояснює, що кияни та й усі українці загалом підуть за тим, хто буквально пообіцяє збільшити суму пенсії до тисячі доларів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Принагідно експерт згадує казкового Мишолова, який грав на дудочці і за ним йшли. На його думку, українців так само легко повести за собою, оскільки у них відсутнє критичне мислення та робота над своїми же помилками. «Вони вважають, що це не вони помилилися на виборах, а політики їх знов обдурили», - зазначає він.

Нагадуємо, Береза розповів, чи може існувати київська влада, щоб не годувати центральну.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Береза назвав найбільш дратівливі речі в Києві.