Прем’єр-міністр заявив, що за останні дев’ять тижнів економіка України зросла. Цю заяву проаналізував економіст, експерт з міжнародних питань Руслан Осипенко в програмі блогера Мирослави Бобровської «А як насправді» на YouTube.

«Така заява дещо маніпулятивна, тому що базу для порівняння економіки взяли за 2020 рік, коли в країні фактично все було призупинено у зв’язку із ковідом. А на сьогодні у порівнянні з кварталом 2020 року у нас іде зростання промисловості, роздрібної торгівлі. Це зрозуміла реакція населення, коли усе було закрито та обмежено і коли все працює, безперечно йде плюс», - сказав він.

Осипенко вважає, що економічні порівняння треба робити з показниками 2012-2013 років, чи є зростання в порівнянні з цими роками, а його немає, тому що ми ще наздоганяємо ті роки, на які ми були відкинуті економічно. Тому ми фактично рухаємося навздогін і такі порівняння є не зовсім справедливими, впевнений він.

«На сьогодні вибрали базу для аналізу за минулий рік, коли все було призупинено, а сьогодні пішло зростання. Але з іншого боку це приємно відзначити, що є якийсь прогрес, це дарує надію населенню, що все-таки життя буде краще», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Романенко, якщо завтра взяти і прибрати всіх олігархів, то держава повалиться.

Також раніше Романенко розповідав, що аграрії платять смішні податки на тлі своїх прибутків.