Питання членства України в НАТО сьогодні не має перспективи, незважаючи на гучні заяви політиків про нібито швидкий вступ нашої країни до Північноатлантичного блоку. Про це політолог Тарас Загородній розповідає у своєму блозі «Загородній говорить».

«Потрібно розуміти, що НАТО зараз – це міф. Нас не візьмуть по одній простій причині: у нас проблеми з кордонами. Ми не контролюємо Донбас, ми не контролюємо Крим. Це є прямим наслідком п'ятого пункту статуту НАТО про те, що напад на одну з країн є нападом на всіх його членів. Тобто теоретично, якщо нас сьогодні беруть у НАТО, російські війська в Криму – це напад на всі країни НАТО чи ні?», - каже Тарас Загородній.

Виходячи з цього, потрібно розуміти, що проти членства України в НАТО є дуже серйозні супротивники.

«В першу чергу, це Німеччина і Франція, яка не дала можливості отримати план дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) ще в 2008 році, коли був саміт в Бухаресті. З огляду на те, що в НАТО все в консенсусі приймається, потрібно розуміти, що навіть якщо США вмовлять Німеччину і Францію, Росія завжди знайде якусь дрібну країну, яка зупинить цей процес. Наприклад, Угорщину, з якою у нас не дуже хороші відносини. Це означає, що навіть ПДЧ не піддається реалізації, тому що нас просто не приймуть в даний момент. Тому не треба жити в ілюзіях», - робить висновок Загородній.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, найстрашніше, що може для нас бути – це зберігати ілюзії, - Смешко про вступ України до НАТО.

Раніше Друзенко заявив для Знай.ua, що статус партнера поза НАТО вигідніший Україні.