Керівник громадської організації «Захист і допомога» Андрій Пелюховський назвав проведення виборів восени в ситуації пандемії способом розколоти країну. Про цей та інші методи розколу він розповів у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості».

«У 2005 році прийшов Ющенко, розкол стався на помаранчевих і синіх, і тоді пішло знищення України», - зазначає гість програми. Тоді же, каже він, змінився принцип призначення на посади: не професіонали, а політично вигідні – це неминуче веде до знищення виробництва в Україні.

За словами Пелюховського, це розуміли ті, хто керував Ющенком – США, Росія, Європа – і їм це було вигідно. Аби не бути голослівним, він нагадує, як на посадах начальників морських портів опинилися шкільні вчителі фізкультури. «Він, може, і хороша людина, його діти люблять, але підприємство він знищить! Так і сталося», - обурюється експерт.

Президентство Януковича він описує як свавілля. «Янукович винен тим, що він і його команда кинули український народ напризволяще», - пояснює Пелюховський. Він додає, що тодішня влада врешті решт просто побоялася залишатися в цій ситуації і втекла.

Сам Пелюховський тоді був начальником морського порту і згадує свою сварку зі старшим сином Януковича, Сашею Стоматологом. Він вимагав збанкрутіння порту і перетворення його на яхт-клуб та навіть приєднання до нього заповідника, острова Джарилгач. Політик пригадує, що це вилилося у справжню сварку і він при свідках використовував міцні слова в бік Саші Стоматолога.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

«Мене через тиждень звільнили. Я не можу зрозуміти, чому мене взагалі залишили в спокої, адже могли і катком розмазати», - зазначає Пелюховський.

Нагадуємо, Пелюховський розповів про торгівлю партіями на тлі масового зубожіння населення.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Пелюховський заперечив існування економіки в Україні як такої.