Політолог Максим Ялі у власній програмі «Контрольний удар» розповів, що чекає на Білорусь. За його словами, Білорусь, хоч і знехотя, може остаточно інтегруватися в Росію.

«У світлі загострення відносин Мінська з Брюсселем і Вашингтоном у Лукашенка не залишається реальних альтернатив для маневрів з Путіним. Рішення Кремля про надання чергового траншу в півмільярда доларів після їх зустрічі в Сочі на минулого тижня говорить, що Бацька без особливого бажання, але йде на умови форсованої інтеграції з Росією», - зазначив Ялі.

За словами експерта, Лукашенко намагається зберегти собі «обличчя», але якщо ЄС, США і Великобританія введуть секторальні санкції проти білоруської економіки і особисто проти Лукашенка, то питання остаточного поглинання Росією Білорусі може зайняти не більше року-півтора.

«Дорожні карти фінансово-економічної інтеграції «союзної» держави розроблені і надані Кремлем ще в 2019 році. Але тоді Лукашенко міг ще розраховувати на рятувальний круг для маневру від Заходу. Посадкою рейсу Афіни-Вільнюс Лукашенко сам себе позбавив торгів з Кремлем», - зазначив експерт.

Як підкреслив політолог, восени картина остаточно проясниться, а ЄС навряд-чи введе секторальні санкції. За словами експерта, санкції США проти білоруських компаній відчутного збитку не завдадуть – товарообіг між цими країнами давно вже дорівнює нулю.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Ялі, що США не будуть протидіяти добудові Північного потоку-2.

Раніше на Знай.ua Ялі заявив, що Зеленський зайшов з козирів в політиці з Росією.