Одіозний депутат Верховної Ради IX-го скликання від партії “Слуга народу” Максим Бужанський в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською заявив, що закон про олігархів є законом про розкуркулення, оскільки згідно з Конституцією - всі громадяни рівні.

"Закон про олігархів - це закон про розкуркулення. Якась дуже дивна ідея, яка абсолютно суперечить Конституції. Взяти і всупереч Конституції, згідно з якою всі громадяни рівні, виділити якусь окрему категорію. Питання не в тому, що з нею далі робити. Це 30-те питання. Яким чином ми виділяємо окрему категорію?", - сказав Максим Бужанський.

Він зазначив, що це все одно, що розділяти людей за кольором волосся, і на основі цього давати переваги.

"Дуже дивні критерії, за якими формується сам образ олігарха. Володіння тим, володіння сим, володіння телеканалом. А як доводити це володіння? У людей є якісь компанії, одна компанія є власником частки в іншій компанії, яка в свою чергу... Як це зіставити? Де закінчується довжина цього ланцюжка, дійшовши до якої ми скажемо: "Так, це ще олігарх", або "Ні, вже не олігарх"? Або ми якось в залежності від своїх уявлень будемо міркувати?", - додав Бужанський.

За його словами, також неправильно забороняти олігархам брати участь у виборах, оскільки кожен громадянин має право обиратися і бути обраним. Контролювати це повинен Антимонопольний комітет.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кутуєв попередив про наслідки боротьби з олігархами: "Дорога в пекло вимощена благими намірами".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Балашов зазначив, що у олігархів потрібно забрати телеканали, тому що порядок денний визначають саме вони.