В Україні зараз активно йде продаж майна не тільки олігархами, а й фінансовими групами. Про це розповів політолог Руслан Бізяєв в рубриці з Вікторією Панченко «Прогноз» на YouTube.

«Інформація про продаж майна циркулює не тільки про олігархів, а й про ряд транснаціональних фінансових груп, які зараз теж розпродають майно. І мені здається, що ноги ростуть не через острах Майдану. Очевидно, вони відчувають, що на порядку денному назріває якийсь дуже серйозний економічний кіпіш, і поки ці активи ще щось коштують, вони намагаються їх продати», - розповів він.

Бізяєв впевнений, що гривня зараз знаходиться в дуже специфічній ситуації, тому що стійкість гривні у нас підтримується як правило позиками або податками. Бізнес на нові ініціативи уряду відреагував відходом в тінь, вважає він, а звідти сильно податків не збереш.

«Тому поки зручні сировинні ножиці дають можливість отримувати певний дохід в бюджет, то все добре. Але це може змінитися буквально в наступному кварталі. За рахунок чого ми так прекрасно себе почуваємо, тому що ціни на нашу сировину росли швидше, ніж ціни на енергоносії, але енергоносії починають їх наздоганяти, причому спринтерським темпом», - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Бізяєв не впевнений, що переживши спокійно літо, гривня переживе осінь і зиму. Низький курс, який ми зараз спостерігаємо в обмінниках, це не з проста, вважає він, наш народ звик, що як тільки гривня падає – чекай якогось шухеру.

«Адже не просто так в Америці почали друкувати шість трильйонів доларів, які ще не зайшли в економіку», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що зараз ціни на газ ростуть набагато швидше, ніж ціни на нафту.

Також раніше Бізяєв розповідав, на яку партію вплине ситуація зі Стерненком.