Справа дипломатії - відстоювати інтереси своєї держави. Наскільки добре робить це сучасна українська дипломатія? Це питання розглядає голова громадської організації «Захист і допомога» Андрій Пелюховський в програмі «Суб'єктивно з Андрієм Пелюховським».

«Дипломатія - це вищий пілотаж інтелекту, який повинен обійти гострий кут і провести маніпуляцію для блага своєї країни. Але замість цього українські дипломати роблять дурні заяви, які віддаляють нас від серйозних рішень. Візьмемо, наприклад, Білорусь. Розсваритися з нею - це був необдуманий крок, адже відмова від Мінська як від майданчика для переговорів тягне за собою дуже серйозні наслідки, в тому числі економічні», - вважає він.

На думку Пелюховського, українські дипломати не уявляють собі всю серйозність становища.

«Боротьба між США і Росією на українському майданчику може призвести до катастрофи для всього людства. Може розігратися серйозна війна. Зараз дипломати повинні діяти дуже майстерно та обходити всілякі гострі кути. А конфлікт з Білоруссю - це десять кроків назад від миру. Але головне - це економічні питання. Взагалі-то дипломатів за подібні висловлювання потрібно карати. Інакше наслідки можуть бути катастрофічними», - каже Андрій Пелюховський.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповів про те, як влада постійно розколювала Україну.

Також Пелюховській різко виступив проти того, щоб віддавати українські порти в концесію іноземцям.