Медіаексперт Олександр Харебін в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком заявив, що в Україні зростає клас нових олігархів.

"У нас формується клас нових олігархів. Багато говорили, що це буде при Порошенку, але Петро Олексійович був настільки жадібний, що він не дозволив вирости комусь сильно швидко, крім себе. Всім вистачало, але багато втекло, багато хто не доріс до олігархів. Але якось всім вистачало. А зараз, в цьому болоті, я не здивуюся, що у нас відбудеться виростання нових олігархів і нових людей, які будуть очолювати секторальні історії", - сказав Олександр Харебін.

Він зазначив, що для того, щоб боротися з олігархами, потрібно провести інвентаризацію ресурсів.

"Порахувати, що є в України. В ідеалі, порахувати, що було в України на 1990 рік... Нам мають показати, ось Україна 1990 рік. Вартість активів, вартість робочої сили. ВВП в порівнянні з чимось. Показати нинішню історію, що в нинішніх цінах, в нинішніх регуляторних історіях, вартість України - припустимо, 1 трильйон. І держава Україна говорить своїм громадянам: "Люди, а тепер нове правило". Нове правило гри. Вони заявили про Національний фонд добробуту. Щось подібне збираються зробити... Так давайте тоді в цей фонд ми будемо не скидатися, а цей фонд буде наповнюватися з таких-то, таких-то джерел", - додав Харебін.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига розповів, як треба боротися з олігархами.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що аналітик заявив, що в 90-і роки вигравав той, хто не особливо морочився, а брав тут і зараз.