Політолог Руслан Бізяєв в ефірі програми “Розвилка” з Любов’ю Завальнюк заявив, що земельна реформа не буде поширюватися на землі під будинками, а також на землі на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Руслан Бізяєв зазначив, що поки не продаватимуть землю, на якій стоять будинки.

"Поки не продаватимуть, але питання поставлене правильно. Тому що... Що таке власність приватна, і що таке оренда. Ну, умовно кажучи - торговий центр. Він бере в оренду певну кількість землі, будує там магазин, здає в оренду і так далі. Візьміть будь-який найбільший торговий центр в Києві. Земля в оренді. А тут кажуть: "Друже, викуповуй. Або ми її продамо". І викочують ціну", - сказав Бізяєв.

За його словами, поки що земельна реформа не поширюється на Донбас.

"Якщо все-таки ми звернемо на шлях нормальної реінтеграції - буде трошки по-іншому. Донбас, по моїм відчуттям, повинен стати тим економічним хабом, який потягне за собою всю Україну. Там досить багато зруйновано і там з нуля можна побудувати", - додав політолог.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Він зазначив, що землі не дадуть зібрати в одних руках, і будуть підтримувати баланс, щоб не допустити монополій.

Як повідомляв Знай.ua, Василець заявив, що влада не має права продавати землю предків українців.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Осипенко заявив, що за копійки готуються приватизувати наш останній стратегічний актив - землю.