Український політичний оглядач, блогер Руслан Бізяєв у програмі «Развилка» розповів, чи зможе держава контролювати використання землі.

«Хто контролює процес – той і отримує з нього кінцеву вигоду. Вигоду економічну, вигоду політичну, вигоду соціальну. Саме тому, що в цьому питанні поки не видно чіткого балансу сили між тими, хто з одного боку рухає ці процеси (це як транснаціональні корпорації, так і наші ключові латифундисти) і позицією середніх і дрібних фермерів», - говорить експерт.

Він додав, що для середніх і дрібних фермерів ця концепція є якщо не убивчою, то вкрай проблемною.

«Ось тут якраз ось це зіткнення інтересів і наявність інструментів, за допомогою яких можна вирішити це питання, і є однією з ключових, скажімо так, фабулою цього процесу», - сказав Бізяєв.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

На його думку, у влади немає розуміння стратегічної концепції і стратегічної важливості такого поняття як аграрна реформа.

«Вони живуть якщо не одним днем, то, умовно кажучи, трьома місяцями», - стверджує оглядач.

Також він підкреслив, що земельну тему вже підхопила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

«Це тема, за допомогою якої вона постарається відвоювати електорат і у Петра Олексійовича, і у «слуг народу». А ось наскільки це вийде, наскільки протести конвертуються в зростання політичного рейтингу як персонального, так і партійного – ми подивимося. Далеко не факт», - резюмував Бізяєв.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Марчук розповів, наскільки прозорим буде ринок землі.

Також Знай.uа повідомляв, що Пелюховський прокоментував відкриття ринку землі.