Україна у своїх діях не стільки орієнтується на власний прогрес, скільки на те, аби в сусідів було гірше. Так сказав економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі. Він також торкнувся теми зовнішньополітичного курсу України та її відносин з Білоруссю, зокрема скасування авіасполучення.

«Можна було б повірити і припустити, що нічого не буде у відповідь, що маленький, але гордий білоруський народ обітреться, знітиться і залишить це без відповіді», - міркує Атаманюк. Тим не менш, він підкреслює, що український уряд постановив припинити будь-який імпорт продукції в Білорусь.

Експерт пояснює, що в економіці все працює так, що втрачене – не надолужити, а скоєне – не повернути. Тобто, каже Атаманюк, це розірвання відносин.

Також економіст пояснює, чим розрив із Білоруссю обернеться для України: у разі втрати ринку ДСП для українських деревопереробних заводів доведеться купувати російську продукцію.

«Як правило, з кожним днем повернутися буде все складніше і складніше», - міркує він. Атаманюк також підкреслює, що українська продукція, на превеликий жаль, не унікальна у своєму роді і не наукомістка.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Щодо зовнішньополітичної та зовнішньоекономічної стратегії України експерт каже так: держава орієнтується не на власний прогрес, а на те, аби в сусідів було гірше. Атаманюк пояснює, що ця політика програшна, окрім того, вона суперечить стандартам прагматичного світу, де передусім йдеться про добробут громадян.

Нагадуємо, Атаманюк заявив, що Україна в ситуації з Білоруссю мала бути посередником.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Атаманюк порадив проти деяких експрезидентів вести слідство.