Одеський активіст Сергій Стерненко – зовсім не націоналіст. Такої думки притримується депутат Верховної Ради IX скликання від партії «Слуга народу» Максим Бужанський, про що він і сказав у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

Передусім гість програми пояснює, хто такий націоналіст взагалі. Він каже, що націоналіст любить державу, цінує її цілісність, суверенність, а також працює на неї і сплачує відповідно податки. Ось останньому критерію, підкреслює Бужанський, Стерненко не відповідає: ніде немає інформації, що активіст працював і сплачував податки.

«Тому вибачте, він хто завгодно, але не націоналіст. Зараз він засуджений судом злочинець», - переконаний депутат.

Він також коментує і рішення суду у справі Стерненка: воно буквально розкололо суспільство на тих, хто за, і тих, хто проти. Бужанський вважає, що у цьому випадку незадоволені мають право бути незадоволеними і це справедливо. Але другу частину суспільства він не розуміє. «Вони торжествують зараз над сміховинним жалюгідним і ганебним вироком суду, який скасував рішення суду першої інстанції і виніс абсолютно ганебне рішення», - міркує гість програми.

Сам Бужанський зізнається, що не надто вірив у виправдання Стерненка, коли це ще було чутками. «Це рішення, яке буде коштувати дуже дорого рейтингам... Його не забудуть. Цього не забудуть ніколи», - констатує він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Нагадуємо, Бужанський заявив, що закон про олігархів є законом про розкуркулення.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бужанський заявив про необхідність повернути гроші китайцям за «Мотор січ».