Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів, навіщо Зеленському контроль над регіональною владою. За словами експерта, Зеленський обзаводиться базою підтримки.

"У боротьбі за владу для Зеленського небезпечні не тільки олігархи і зовнішній вплив, а перш за все наші еліти регіональні і всередині "Слуги народу»+", які потенційно можуть скласти Зеленському конкуренцію, якщо, наприклад, вибори будуть достроковими", - зазначив Бортник.

Про це стало вiдомо завдяки матерiалу за посиланням.

За словами експерта, враховуючи конкуренцію всередині української політичної арени, Зеленський намагається сконцентрувати свою увагу саме на регіональних елітах. Як зазначає експерт, команда Зеленського все частіше працює з регіональними представниками.

"Намагається конкурувати з Кличком за контроль над мерами міст. З цією метою на минулому тижні був проведений масштабний Конгрес регіональних і місцевих властей. Це не просто було засідання: Офіс президента створює нову структуру-двопалатний квазіпарламент при Президентові, куди повинні увійти всі керівники місцевих державних обласних або районних адміністрацій", - підкреслив політолог.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Бортник, фото: скріншот з відео
Бортник, фото: скріншот з відео

На думку Бортника, таким чином, Зеленський дає зрозуміти, що він не залишить кличку можливість апелювати індивідуально до думки індивідуальних регіональних еліт. Як зазначив експерт, Кличко очолює Асоціацію мерів міст України.

"Таким чином, Зеленський і його команда вибудовують вертикаль до самого низу – до регіонального рівня, і, маючи вже контроль над парламентом, урядом і силовими органами, сподіваються перетворити цей контроль в більш стабільну систему державного управління", - сказав Бортник.

Як зазначає експерт, контроль над регіональною владою потрібен Зеленському для створення бази підтримки і проведення можливих референдумів, якщо Верховна Рада буде проти того чи іншого рішення.

Нагадавши, Знай.иа публікував заяву Бортника, що Україна Цього тижня виступила криголамом або флагманом введення санкцій проти Білорусі.

Раніше для Знай.иа Бортник розповів, як Північний потік-2 вплине на газотранспортну систему України.