Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів, наскільки ефективний законопроєкт про олігархів. За його словами, законопроєкт створений лише для відволікання уваги українців від реальних проблем.

"Під гаслами «Зеленський бореться з олігархами» Верховна Рада буде розглядати відповідний законопроєкт, який президент вніс як невідкладний. Суть цього закону – якщо ви особисто або пов'язані з вами люди впливаєте на політику, засоби масової інформації, економічні монополії і ваші активи більше 84 млн доларів, то вам за поданням РНБО можуть заборонити фінансувати політичні партії, брати участь в приватизації, буде необхідно подавати декларації", - зазначив Бортник.

Бортник, фото: скріншот з відео
Бортник, фото: скріншот з відео

За словами експерта, крім усього перерахованого дані люди, які підпадають під термін "олігарх", встановлений і розшифрований в цьому законопроєкті, будуть потрапляти до реєстру. Як зазначає політолог, судити олігархів буде саме РНБО.

"Чесно, не знаю жодного олігарха, який фінансує напряму партії або бере участь в приватизації. Для цього є цілий спектр спеціально навчених людей і добре диверсифіковані офшори. Але в законі немає ні слова про посилення боротьби з корупцією та незаконним впливом на державних діячів – це чинна стаття Кримінального кодексу України", - підкреслив експерт.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як зазначив Бортник, законопроєкт не містить удосконалення антимонопольного законодавства та боротьби з несплатою податків або відмиванням грошей.

"Нічого того, що реально б змінило баланс бізнесу і влади в нашій державі. За підсумком ми маємо справу з політичним памфлетом, норми якого не встоять в судах, який не вплине на боротьбу з політичною корупцією, але викличе увагу наївної публіки і кивання з боку західних партнерів", - зазначив політолог.

На думку експерта, даний законопроєкт ніяких проблем не вирішує, а лише відволікає увагу українців від реальних проблем.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Бортника, що зрадою "Потік" може бути тільки для тих, хто не розуміє: його будує не Росія.

Раніше на Знай.ua Бортник заявив, що Захід заважає Зеленському посадити Порошенка.