Експерт у сфері розвитку АЗС Олександр Мельничук у програмі «Суть событий» заявив, що розрив відносин з Білоруссю не вплине на продаж палива в Україні. За його словами, експерти наганяють паніку, щоб лише підняти ціну на паливо.

«У випадку паливного сектора – це не політика. Все, що відбувається тут і те, що намагаються зараз деякі псевдо-експерти нагнати паніку, що ми залишимося зараз без палива – це вони готують ґрунт до підняття ціни на паливо», - зазначив Мельничук.

За словами експерта, питання з постачання з Білорусі є: Мозирський НПЗ на 1 місяць зупиняється на ремонт – це нормальний процес, який відбувається щороку.

«Протягом одного місяця цей завод не буде випускати одну з найбільш ходових марок бензину А-95. Це ніяк не вплине на наявність цього палива в Україні, тому що є маса інших варіантів, є прекрасний Кременчуцький завод, який готовий і здатний збільшити переробку і наростити випуск бензину А-95», - зазначив експерт.

За словами Мельничука, Україна сама здатна задовольняти свої потреби в бензині А-95: у нас достатньо своїх нафтопереробних заводів, які виробляють якісний бензин. Також, як зазначає експерт, крім Білорусі, існує безліч інших постачальників, так що проблеми нестачі палива точно не буде.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, для Знай.ua Чаплига розповів, як треба боротися з олігархами.

Раніше Знай.ua публікував заяву Чаплиги про бензин, що як і було передбачено - все подорожчало.