Чим може в найближчому майбутньому обернутися боротьба, яку президент Зеленський почав проти олігархів? Свою думку про це у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» висловлює філософ і політолог, керівник Strategic Group Sofia Андрій Єрмолаєв.

«В Україні розгортається війна еліт. Скоріше за все, будуть йти два взаємопов'язані процеси. Великий бізнес зараз усвідомлює, що бути олігархом не тільки погано, але й добре - адже це означає належати до вже узаконеного центру впливу. І він почне у відповідь боротися з тими, хто його переслідує. Адже під дію закону про олігархів підпаде великий бізнес, сфера інтересів якого була і залишається пов'язаної з державною політикою», - вважає експерт.

На його думку, тут важливу роль відіграє участь в державних програмах. Тому боротьбу з олігархами такий бізнес сприйме не як репресії, а як відсторонення від впливу на політичні рішення.

«Як їм домогтися, щоб була прийнята відповідна програма, наприклад, у сфері енергетики, або землекористування, або портового господарства? Залишається тільки лобіювати. Напевно незабаром після прийняття закону про олігархів всі стануть пропонувати використовувати західний досвід цивілізованого лобізму. Якщо потрібно битися - нехай це роблять професіонали, а ми їм гроші дамо», - каже Андрій Єрмолаєв.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він допустив можливість того, що від України ультимативно зажадають забезпечити порядок на Донбасі.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також Єрмолаєв спрогнозував можливі наслідки провалу політики примирення.