Український політолог і політик Вадим Карасьов у програмі Мирослави Бобровської «А как на самом деле?» заявив, що закон про олігархів має чіткі цільові установки.

«Що стосується всіх ось цих законів, що додаються: антимонопольних, ліцензійних та інше... Це вже буде потім. І це боротьба не стільки з олігархами, скільки з олігархічною моделлю економіки і політики. Тому що можна боротися з олігархами, але так, що посилити олігархічну або монопольну модель політики», - говорить експерт.

За його словами, наприклад, у РФ вже немає олігархів, які впливають безпосередньо на владу.

«Там є бізнес, який тісно афілійований з владним угрупованням, який вмонтований в це владне угруповання. Але це не означає, що там олігархічної моделі економіки або політики не існує. Вона як раз, більш того, зміцнилася. Олігархів прибрали... Але тим не менше це, скоріше, зміцнило модель, а не зруйнувало її», - стверджує Карасьов.

На його думку, закон про олігархів повинен бути не стільки про самих олігархів, скільки про демонтаж олігархічної моделі економіки і політики.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

«На даному етапі це більше закон проти олігархів, проти їхнього політичного впливу і незаконного політичного лобіювання. До речі, тому й потрібен закон про лобіювання. Для того, щоб цей весь лобізм ввести в якісь правові норми. Щоб було чітко зрозуміло, де законний лобізм, де незаконний, де тіньовий, де той, який вважається досить прийнятним», - резюмував політолог.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Єрмолаєв розповів про наслідки боротьби з олігархами і відкриття ринку землі.

Також Знай.uа повідомляв, що Пелюховський розповів, чи готовий народ до нової революції.