Громадяни працездатного віку вже повинні формувати свій капітал, аби не приректи себе на бідність у старості.

Так сказав український підприємець, політичний діяч, народний депутат України III скликання, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов у програмі «Говори про майбутнє», розповідаючи про необхідність накопичувати капітал.

Гість програми стверджує, що протягом останніх 30 років українцям, по суті, так і не вдалося сформувати свій капітал.

«Дуже мало людей, які змогли заробити на капітал, який починав би працювати на них. Я маю на увазі, володіння якимось підприємством, яке може бути капіталізовано або навіть нерухомістю, яку ви здаєте в оренду – це теж вважається капіталом, який приносить вам пасивний дохід», - пояснює Балашов.

Як зазначає підприємець, свій капітал потрібно сформувати у 20-35 років, тобто в період перших економічних років життя. Він додає, що далі в людини залишається все менше і менше потенціалу, натомість з’являється нове покоління. Отже, Балашов підсумовує, що гроші отримуватимуть ті, хто встиг до 35 років створити свій капітал.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«Люди, які не сформували капітал, відчувають себе все гірше і гірше, тому що: очікування пенсії – пенсія 2 тисячі гривень, очікування дива, що вам держава дасть колись гроші – зникає разом з вашим життям», - підкреслює депутат.

Він пояснює, що відсутність капіталу – це бідна старість, адже тоді людина не має ані сил, ані засобів для життя. Балашов зазначає, що це наслідок системи, яка протягом 30 років не дала суспільству сформувати свій капітал, натомість давала його в колосальних розмірах олігархам.

Нагадуємо, Балашов розповів про європейський варіант розвитку України.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Балашов запропонував забрати в олігархів телеканали.