Голова Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе у програмі Сергія Дойка «Особистість» висловився про олігархів і боротьбу з ними.

«Мені пощастило, я б сказав так, що за своє життя в Україні я майже знаю всіх… Особистостей, які мають великі можливості. Це різні можливості: і фінансові можливості, і можливості з точки зору політики, і багато інших речей. І я ніколи не задумувався над тим, щоб називати ту чи іншу людину, особистість олігархом», - сказав Катамадзе.

Він зізнався, що йому насправді не подобається назва «олігарх».

«Коли ми говоримо про олігархів і те, що окреслив пан президент… Я все ж дочекався би і порадив би всім дочекатися проєкту закону. Тому що анонсовано, що буде проєкт закону. Офіційно! Не те, що в медіа ми бачимо різні думки, трактування, проєкти… А офіційний законопроєкт. І після цього можна говорити про законопроєкт, і що робити з цим явищем. Якщо, скажімо так, вам подобається назва «олігарх», якщо олігарх впливає на політичне життя країни – що з цим робити?», - говорить голова Асоціації платників податків.

На його думку, Україна має вивчити досвід різних країн у боротьбі з олігархами.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Різні країни з цим явищем стикалися і вирішували це питання по-різному. Якщо ми з вами всі вирішили остаточно, що ми будуємо сучасну правову демократичну державу, тоді ми повинні рухатися таким шляхом – тільки правовим, тільки демократичним», - заявив Катамадзе.

Він додав, що буде коментувати законопроєкт про олігархів тільки після того, як він буде оприлюднений офіційно.

«Я юрист за фахом. У Київській школі юридичній вчили, що треба тільки дивитися на документи. Тому ми коли подивимось, після цього можна коментувати, що там правильно, що там некоректно, що треба змінювати, що додати…», - резюмував голова Асоціації платників податків.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Кутуєв попередив про наслідки боротьби з олігархами.

Також Знай.uа повідомляв, що Чаплига розповів, як треба боротися з олігархами.

https://www.youtube.com/watch?v=ORTE0if8YOA&feature=youtu.be