У програмі Сергія Дойка «Особистість» голова Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе детальніше розповів про Бюро економічної безпеки (БЕБ), зокрема про його штат і величину зарплати.

Гість програми посилається на закон про Бюро економічної безпеки: у ньому зазначається, що штат повинен складатися з 4 тисяч осіб. Принагідно він повідомляє, що взагалі сьогодні економічними правопорушеннями займається 18 тисяч осіб з різних правоохоронних органів. Отже, Катамадзе робить висновок, що 4 тисячі осіб для єдиного органу на цьому полі діяльності – не так вже й багато.

Катамадзе, фото: скріншот з відео
Катамадзе, фото: скріншот з відео

Водночас він підкреслює, що найважливіше – найняти справжніх спеціалістів, зокрема і висококваліфікованих детективів та аналітиків.

«І більше того, дуже важливо, щоб одразу після того, коли будуть набрані перші аналітики і детективи, треба їх на короткострокові курси направити до західних країн, де вже багато років існують такі навчальні заклади, які готують спеціалістів до відповідних органів у цих країнах», - зазначає Катамадзе.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У відповідь на питання про зарплату працівників БЕБ він також посилається на відповідний закон. Катамадзе припускає, що ця сума становитиме більше, аніж 50 тисяч гривень. «Але ви розумієте, що 50 або 100, або 200 тис. грн майже нічого не означає, коли розслідують справи на сотні мільйонів доларів…», - коментує голова Асоціації платників податків.

Окрім цього, він вважає питання зарплати не першочерговим і додає, що в законі прописаний також соціальний захист. «Я думаю, що це буде давати можливості людям працювати чесно», - каже Катамадзе.

Нагадуємо, Катамадзе порадив Україні вивчити досвід інших країн у боротьбі з олігархами.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Катамадзе пояснив, чому в Україні необхідно створити БЕБ.