Заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан у програмі «Суб’єктивно з Янікою Мерило» розповіла, як діятимуть новостворені центри підтримки підприємців Дія. Бізнес. Вони функціонують як неприбуткові громадські організації, які відкриваються за підтримки бізнесу та міжнародних донорів.

«Центри надають 70 відсотків послуг безкоштовно і 30 відсотків комерційно для того, щоб мати можливість платити зарплати людям, які там працюють, і сплачувати оренду, - пояснює Валерія Іонан. – Взагалі в будь-якій просунутій країні інфраструктуру підтримки підприємців підтримує держава, завжди. У нас не було на це ресурсу минулого року і навряд чи у зв’язку з ковідом, великою кризою цей ресурс з’явиться в найближчі три – п’ять років. Тому на підтримку прийшов соціально відповідальний бізнес, який розуміє, що за малим і середнім бізнесом – майбутнє. Ми бачимо за кількістю запитів, за трафіком у центри, що ці послуги дійсно потрібні», - каже вона.

Валерія Іонан, фото: скріншот з відео
Валерія Іонан, фото: скріншот з відео

Вже сьогодні кожен може прийти, отримати безкоштовну консультацію з 60 напрямків: і експорт, і маркетинг, і подорожі, і навіть є психологічна підтримка.

«Можна безкоштовно відвідувати освітні події, майстеркласи, конференції. Можна безкоштовно тестувати свій продукт: як реагує на нього аудиторія, чи гарний функціонал, чи класний брендинг, все ок з вартістю. Така віртуальна фокус-група», - пояснює Іонан.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Це вже є, це буде лише збільшуватися, інфраструктурою буде займатися сам офіс.

Нагадаємо, держава сприяє розповсюдженню монополії, - експерт.

Раніше Себастьянович розповів для Знай.ua, що з’являються люди, які вважають, що ти повинен ділитися