З нового року в Україні буде перераховуватися прожитковий мінімум та зміниться підхід до його нарахування. Про це розповів експерт з соціальної політики Андрій Павловський журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«Розуміючи, що влада на цей рік встановила прожитковий мінімум штучно занижений майже у два рази, вони вирішили погратися з поняттям прожитковий мінімум. Є загроза, що цей базовий стандарт перетвориться у віртуальний показник, від якого нічого не залежить. Рік тому було внесено законопроєкт, згідно з яким до боржників житлово-комунальних послуг застосовувались доволі жорсткі санкції», - розповів він.

Павловський розповів, це зокрема заборонити людям, які мають заборгованість більше ніж 324 гривні за сплату комунальних, виїзд за кордон. Забирати авто на штраф майданчик, заборонити користуватись їм зброєю, підкреслив він, та ще дуже багато різних заходів. Ще раніше, сказав він, депутати тихенько внесли зміни в цивільний кодекс, згідно з яким за комунальні борги можна забирати майно громадян, в тому числі квартиру й інше майно.

«Люди в Україні, які мають молодий вік та здоров'я, просто зберуться та поїдуть за кордон, тому що вони не бачать перспектив, на жаль, можливості реалізувати себе тут на Батьківщині. І ми це бачимо по тому, що трудова міграція з України вже сягає семи мільйонів громадян, за оцінками міжнародних організацій праці», - акцентував він.

Павловський вважає, що це як правило люди найбільш працездатного, продуктивного віку до 45 років виїжджають з України. А якщо вони знайдуть собі пристойні заробітки та житло, рахує він, то вони вже не повернуться в Україну, приїдуть, заберуть родину і виїдуть повністю за кордон, а ми втрачаємо молоде покоління.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

«Хіба є майбутнє в України, якщо ми поступово перетворюємося в країну пенсіонерів», - резюмував він. Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що рівень зарплат в Україні дуже мізерний.

Також раніше Бізяєв говорив, що не вірить у податкову реформу в концепції лібертаріанства.

https://www.youtube.com/watch?v=S4MFMJH3ddk&feature=youtu.be