В Україні є несправедливою система оподаткування. Про це розповів експерт з соціальної політики Андрій Павловський журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«У нас в країні регресивна система оподаткування, в той час як в більшості країнах Європейського союзу прогресивна система оподаткування. Це означає, що чим більше ти маєш доходів, тим більше ти соціально відповідальний, тобто зі зростанням доходів зростає оподаткування багатих людей. А в Україні чим більш ти багатий, чим більше твої доходи, тим менше в тебе йде на оподаткування», - підкресли він.

Павловський навів простий приклад, що податкове навантаження на оплату праці пересічного українця складає 41,5 %, які розподіляються на різні фонди. А найбагатші люди в Україні, яких ми називаємо олігархи, підкреслив він, сплачують зі своїх доходів 5% - це не податок на зарплатню, а податок на дивіденди, які він отримує.

«Мало хто знає, що в Україні єдиний соціальний внесок 22% від заробітної платні сплачується тільки до доходу в 90 тисяч гривень, а той хто має доходи більше ніж 90 тисяч гривень не сплачує цього податку. Це робиться для того, щоб нібито не приховували свої доходи. Якщо наприклад брати в тих же європейських країнах, доходи на дивіденди складають від 15% до 50% і тільки в Україні та деяких африканських країнах податок на дивіденди найменший» - акцентував він.

Павловський вважає, що якщо б влада дійсно хотіла боротися з олігархами, то вони в першу чергу мали б звернути увагу на таку податкову несправедливість в країні.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Ми ж йдемо в Європу, що навіть засвідчено в Конституції, то чому у нас система оподаткування африканська, а не європейська, ось на що треба звертати увагу», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що на українців чекає підвищення пенсій в липні.

Також раніше Бізяєв розповідав, на що буде поширюватися земельна реформа.

https://www.youtube.com/watch?v=S4MFMJH3ddk&feature=youtu.be