Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua розповіла про те, чого чекати українцям вже на початку літа, зокрема, що буде з гривнею і які скачки планує підступний долар, і про нововведення в сфері ЖКГ.

«Виявляється, що цей тиждень може стати переломним для курсоутворення на період як мінімум до кінця червня, а може і на все літо. Ще тиждень тому наша гривня стала впевнено зміцнюватися», - говорить Завальнюк.

Любов Завальнюк, фото: скріншот з відео
Любов Завальнюк, фото: скріншот з відео

За її словами, це змусило НБУ діяти: після двомісячної перерви він кілька разів виходив на торги. Головною метою регулятора було не так поповнення резервів, скільки спроби згладити курсові коливання і не дати долару і євро значно ослабнути щодо гривні, пояснила журналістка.

Завальнюк зазначила, що зазвичай саме в середині червня встановлюється ціна на іноземну валюту, яка буде триматися до кінця літа. Крім цього, журналістка повідомила про новини в сфері ЖКГ. Так, повідомила вона, добігає кінця час розробки проєкту постанови Кабміну «Про затвердження Порядку здійснення перерахунку вартості комунальних послуг за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або неналежної якості», який спрямований на поліпшення якості надання компослуг в сфері ЖКГ.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

«Що зміниться? Буде розроблено механізм перерахунку вартості послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання і водовідведення та вивезення сміття, прибирання території. Також передбачені кількісні та якісні характеристики надання комунальних послуг. Якщо споживач буде отримувати послуги нижчими від встановлених норм, йому здійснять перерахунок, і сума в платіжці буде менше», - розповіла Завальнюк.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, на що буде поширюватися земельна реформа.

Нагадаємо, Завальнюк заявила, що в Україні дуже мізерний рівень зарплат.