В багатьох країнах світу та Європи ведеться практика державної підтримки національного кіно. Про це розповів український актор, продюсер, політик Пилип Іллєнко політологу Віктору Тарану у новому блозі «Таран VLOG» на Youtube.

«Державна підтримка кінематографу надається в різних формах, але скрізь вона є. І власне кажучи, ми тут не винайшли велосипед, а Україна максимально намагалася скопіювати французьку модель кінематографу. Але нам не вдалося скопіювати її повністю та те, що вдалося зробити в наших умовах – воно максимально наближене до французької та польської моделі кінематографу», - розповів він.

Іллєнко, фото: скріншот з відео
Іллєнко, фото: скріншот з відео

Іллєнко сказав, що в кожній країні існують фонди, у них трішки різні статуси, але вони завжди оперують публічними фінансами, державними фінансами. Та процедура розподілу коштів, яка була і зараз є у нас на відкритих пітчингах, вона існує у всій Європі, підтвердив він, тут ніякого ноу-хау нема.

«Найголовніше в розвитку кіно - це довготривалі процеси, кіно робиться довго, тому дуже легко все зупинити і поламати та дуже легко зашкодити цьому процесу, який ще не вийшов в точку неповернення. Бо відродження не так давно триває і не сформувалися іще процеси, які дозволяють говорити про наявність альтернативних серйозних джерел фінансування чи сталих інструментів захисту індустрії у сфері профспілок», - наголосив він.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Іллєнко сказав, що всі асоціації, які існують у кіногалузі, це окремі угруповання, які переважно лобіюють інтереси власних учасників. Вони дуже часто займають ситуативну позицію, але згодом вони удосконаляться, вважає він.

«Треба розуміти, коли ти починаєш будувати щось з нуля, то дуже легко у тебе знайти помилки і ти знаходишся в унікальній ситуації, коли ніхто такого не робив, і починаєш пробувати, щось виходить, а щось не виходить», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бобровської, що ментальний розлом України йде не по Дніпру, а по південному поясу.

Також раніше Бобровська розповідала, що на жаль, партія «Голос» всередині фрагментована.