Політолог Вадим Карасьов у своєму блозі розповів, що означає запрошення Байденом Путіна на саміт 16 червня. За словами експерта, таким чином, США визнала вагомість Росії на політичній арені.

«Неважливо, з яким результатом вона закінчиться, але сам факт цієї зустрічі говорить, що ця зустріч в рамках першого міжнародного і європейського турне Байдена означає, що Америка повертається на світову арену після епохи націоналізму і ізоляціонізму Дональда Трампа. Вона повертається до Європи, правда, з однією поправкою – повертається, але не в якості гегемона», - зазначив Карасьов.

За словами політолога, США повернулися на геополітичну арену Європи, але не в якості єдиної керівної сили, а як одні з лідерів сучасного світу.

«З іншого боку Російська Федерація повертається до клубу великих військових держав. І сам факт саміту, і сам факт запрошення на зустріч Путіна Байденом після всіх заяв (Байден: Путін – вбивця, - ред.) свідчить про те, що Росія як активний міжнародний гравець визнається США», - підкреслив політолог.

Як зазначив експерт, запрошенням Путіна на саміт США визнали Росію повноправною країною, з якою інші країни будуть рахуватися. Також, за словами Карасьова, ослаблення позиції США може вплинути на Україну.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував думку Карасьова, що Захід завжди сильніше – у нього краще технології, більше грошей, більше можливостей для лобіювання.

Раніше для Знай.ua Карасьов розповів, навіщо Лукашенко посадив літак.