Український підприємець, політичний діяч, народний депутат України III скликання, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов у програмі «Говори про майбутнє» заявив, що українці повинні думати про себе. За його словами, люди повинні нав’язати собі розумний егоїзм.

«Дві тенденції зараз борються в світі: колективістичне і індивідуалістичне мислення. Я представник індивідуалістичного, тобто лібертаріанства, що націлене на те, щоб індивідуум багатів, і з ним буде багатіти держава. Багата людина облаштовує навколо себе суспільство, тому що у неї є на це гроші, наймає людей на роботу, тобто дає робочі місця», - зазначив Балашов.

За словами експерта, людина краще розвивається, думаючи суто про себе, тому сконцентрувавшись на своєму розвитку, можна досягти успіху, що в свою чергу допоможе людям навколо.

«А є інша точка зору, яка щеплена, але не зовсім нам, тому що українці більше індивідуалісти. Для українця «наш дім» – не існує, «наш дім» – існує для росіян, це російська калька: «наше», «колективне». Українці: «мій дім», «моя хата з краю», «моє село» – дуже індивідуалістичні посили, тому для України колективізм взагалі не сприймається», - розповів Балашов.

Як зазначив експерт, українцю прищепили, що треба хвилюватися за бюджет щодо, але, як вважає Балашов, спочатку людина повинна подбати про свій заробіток.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Люди часто не думають, що їм вигідно. Коли ми виганяли Януковича, до цього ненавиділи Ющенка, а до цього Кучму. Ми завжди як виходили – «Ось піде він – це головне завдання! Треба вигнати Януковича! А тобі що? Тепер давайте виганяти Порошенка!». Зараз Зеленського починають ненавидіти. Використовують ниці потреби когось гнати замість того, щоб як цивілізована людина нав’язати собі звичку думати про себе», - зазначив Балашов.

За словами експерта, люди повинні нав’язати собі розумний егоїзм – він здатний підняти людину вгору по ієрархії до статусу еліти. Як зазначив Балашов, еліта України, у свою чергу, не думає, як капіталізувати країну, вони думають, як заробити грошей і поїхати закордон, щоб там на них жити.

Нагадаємо, Знай.ua публікував думку Балашова, що коли ви ставите завдання на майбутнє стати найбагатшими в світі, вже як мінімум ви будете десь в середині.

Раніше для Знай.ua Балашов розповів про європейський варіант розвитку України.

https://www.youtube.com/watch?v=PO7o2qYbvR4&feature=youtu.be