Політичний аналітик Петро Волощенко вважає, що референдум в Україні потрібен, проте відкидає поспішність в його проведенні. Про це він розповів у програмі «А як насправді» з Мирославою Бобровською.

«Я вважаю, що референдум потрібен, але до нього потрібно підійти не так аврально, і не так швидко, і не так екстрено, як це намагається зробити наш уряд. Я підтримую цю ініціативу. Але якщо ми так рівняємося на Європу - то візьмемо державу номер один у Європі, Німеччину. Німеччина геть відмовилася від референдуму», - говорить він.

Політолог нагадав: «У Німеччині було два великих референдуми, які нічого доброго не дали країні та її громадянам. Перший референдум був у 1926 році, і він схожий на той, який хочуть провести зараз. Це була експропріація князівств після першої світової війни, де Німеччина зазнала колосальної поразки, була роздроблена, було багато князівств. Тому за допомогою референдуму хотіли відняти у князів їхні активи й передати державі. Але Німеччина толком не піднялася. Все було знецінено, і люди жили дуже бідно, надголодь і в самому Берліні, і в Прусських землях. І на цьому грунті прийшов до влади один дуже серйозний диктатор, Адольф Гітлер», - інформує Волощенко.

Нагадаємо, Микола Томенко: Навіщо Україні референдум про перепис олігархів?

Як повідомляв Знай.ua, Пелюховський заявив, що створення партій стало предметом заробітку.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

https://youtu.be

/x_V8rg3DTYs