Політичний аналітик Петро Волощенко прокоментував ідею проведення «антиолігархічного» референдуму в програмі «А як насправді» з Мирославою Бобровською.

«Народ раз на п'ять років обирає народних депутатів, але не має на них ніякого впливу. І поліпшити своє життя він цим не може. Визнати олігархів, яких всі й так знають, олігархами? Я не думаю, що для цього потрібен референдум», - міркує експерт.

Він вважає, що держава має досить важелів впливу на ситуацію.

«У держави вистачає силових інституцій, які можуть спокійно прикрутити будь-які гайки. І НАБУ, і ДБР, і САП – вже все постворювали. Будь ласка, включайте важелі! Просто рука руку миє, або у когось всюди знайомі, і ніхто не хоче щось робити», - міркує він.

Він вважає, що референдум потрібен. Але перед його проведенням потрібно провести колосальну роботу в регіонах.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Ми думали, що часи Януковича пішли в минуле. Насправді вони просто трохи демократизувалися, узаконилися, децентралізувалися. А коли приїжджає Президент – вони по ходу слідування його кортежів вішають правильні білборди, правильні гасла, зустрічають правильно. Все показує, що регіони розвиваються, і він їде задоволений. Насправді це чергове замилювання очей», - зазначає експерт.

Референдум по олігархам потрібно проводити, але не в такому контексті.

«Він не може бути як кара для них, він не є для них дамокловим мечем. Референдуми мають проводитися на такі теми, які не ділять і не колють людей. Вони повинні бути на більш легкі теми», - робить висновок Волощенко.

Нагадаємо, Бортник розповів, навіщо Зеленському контроль над регіональною владою.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Балашов запропонував забрати в олігархів телеканали.