Політик, громадський діяч Геннадій Балашов у програмі «Суть событий» на Знай.uа пояснив, чому в усьому світі під час пандемії влада робить пільги по податках, а в Україні все тільки посилюється.

«Голодна держава працює в своїй парадигмі. Тобто люди, які прийшли зараз до влади, будують європейську (в їхньому розумінні) державу, вони вказують на європейські країни, в яких високі податки. Вони кажуть, що ми повинні податки мати як у Франції, як в Німеччині... Але забувають про те, що у нас абсолютно злиденна країна, вона не може піднятися... Якщо там все працює, і туди туристи їдуть, там є пам'ятки... Загалом Європа живе своїм багатим насиченим життям. А гроші європейці відмивають точно так само в офшорах», - говорить політик.

За його словами, багато країн Центральної Європи працюють без податків, особливо у фінансовій сфері.

«Українцям насадили цей клятий ПДВ 20%, 19,5% – ПДФО і всі інші податки. Поки промови я від президента не чув виразної про податкову реформу для громадян. Тобто поки все залишається так як є, «єдиноподатники» залишаються як є... Єдина реформа, яку напевно мав на увазі президент, – це податки на олігархат. Тобто вони хочуть підняти рентну плату з видобутку руди, більше брати з олігархів, прибрати з них пільги... Ось ця податкова реформа суне. Вона серйозно вдарить по олігархату... Насправді якоюсь мірою президент являє якусь справедливість», - сказав Балашов.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що Балашов прогнозує, що населення України скоротиться до 25 млн.

Також Знай.uа повідомляв, що Балашов пояснив, як працює механізм корупції з ПДВ.