В ефірі програми «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка український психіатр, дисидент, громадський діяч Семен Глузман розповів про своє ставлення до того, що в Україні масово випускають фахівців у сфері права і пояснив, чому він би не голосував за українського Валенсу.

За його словами, в будь-якому суспільстві 20% - це ті, які ведуть, а 80% - ведені. Глузман зазначив, що в Україні ці 20%, які ведуть, також були, і він іноді згадує окремих напівзабутих особистостей, серед яких різні фахівці: математики, фізики і так далі. Але, каже він, Україна почала займатися політологією, і в кожному технікумі і в кожному профтехучилищі почали готувати фахівців-політологів і юристів.

«Я в таборі став шанувальником теорії права. Я був єдиною на зоні людиною, яка виписувала юридичну літературу. Але коли я почув про те, що у нас масово готують юристів та економістів, то мені хотілося додати: юристів, економістів і п*дерастів», - заявив психіатр.

Геннадій Друзенко поставив питання, проголосував би Глузман за умовного українського Гавела - інтелігента і літератора або українського Валенсу - народний трибун, людина з народу. Гість програми відповів, що однозначно за Гавела.

«Я знаю, що погано для нього скінчилося. Я зізнаюся, після розпаду СРСР після того, як з'явилися інші можливості, спочатку при Горбачові, потім вже при українських, я ніколи не був ні на одному мітингу. Я не люблю натовп», - пояснив Глузман.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко заявив, що Америці набагато цікавіше дружити з Німеччиною навіть ціною України.

Нагадаємо, Романенко пояснив, навіщо Зеленському боротися з олігархами.